Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Divatos frizurák 2009

2009.05.17

Haj-trend 2009

 

 

2008-ban a női hajak egy dolgot csináltak: egyre rövidebbek lettek. Ott volt a bubi, a rövid tündéres ("pixie") és még vagy egy tucat változat a kettő között. És, a hajhosszal ellentétben ezeknek a frizuráknak a népszerűsége csak egyre nő…
Így érdekes helyzet előtt állunk, 2009-re: a tavalyi rövidhaj divat már igazából nem trendi, nem különleges: gyakorlatilag majd’ mindenki ezt hordja, még a csivavák is… Éppen ezért, ha igazán divatos szeretnél lenni, és kitűnni a tömegből, 2 dolgot tehetsz: vagy még rövidebbre vágod, vagy hagyod megnőni.

 

 

A még rövidebb bubi

 

Ha az előbbit választod, a még rövidebbre nyírt bubival lehetsz igazán trendi: ez viszont egy meglehetôsen extrém frizura. 2009-ben, valahol a bubi és a tündéres kinézet között, de mindenképpen a jó rövidre vágott haj lesz a menő, extra rövid fru-fruval - azoknak ajánljuk, akik nincsenek önbizalom híjján.

Agyness Deyn a tökéletes példa, és a kirívó hajformát még feltűnőbbé teszi a hidrogén-szőke színnel - ez a lehető legjobb színválasztás 2009-re.

 

 

A még rövidebb pixie

 

Azok, akik tényleg ollót kívánnak ragadni, tudjuk ajánlani az extra-rövid pixie-t: ez kevésbé extravagáns, mint a fent vázolt bubi-fazon, és ha jól csinálják, nem csak fiatalít, de nagyon kiemeli az arcot is.

Natalie Portman (jobbra) is ezt a fazont választotta. Ezzel kiemeli szívalakú arcát.

Fontos a hozzáértő kéz - Katie Holmes példáján láthattuk, hogy egy rosszul sikerült fazon milyen öregesen hathat… És, ne feledd, ez a haj nem "lazsálósoknak" való…
A megnyírt pixie-nek hódol amúgy Victoria Beckham, Elisha Cuthbert és Selma Blair is.

 

 

Ha bubi, legyen bubi?


Ha idegenkedsz a nagyon rövid változatoktól, és amúgyis - elégedett vagy a jelenlegi bubiddal, semmi vész! A bubi velünk marad 2009-ben is: nem annyira különleges, viszont annál jobban hordható, és a megfelelő, trendi ruhákkal párosítva igazán magadévá teheted.


És hogy hogyan tudod aktualizálni a meglévő bubidat? Ha az álladig ér, dobd fel egy kis "most-keltem" érzéssel, ha pedig a válladig ér, a sellő/1940-es évek hullám-divatjával fűszerezd!

 

 

Variációk hosszú hajra

 

Ahogy láthatod, a bubi azoké, akik igazán a divat szerint élnek, a rövidre nyírt változat pedig - hát, valljuk be, nem mindenkinek áll jól. Nade, mi a helyzet a hosszú hajjal? Ha megfelelően lépcsőzetes, nyugodtan belevetheted magad a 2009-es trendekbe!

Az egyenesre kihúzott/vasalt haj, kócosan vagy tükörsimán, mindenképpen a trendi változatok között szerepel.


Az 1940-es évek hullámos-sellő változatai hosszú hajra is állnak, nagyívű, romantikus hullámok, oldalt elválasztott hajjal.

A bohém stílus kiegészítőjeként pedig a hippis, középválasztékos haj a nyerő, de vigyázz arra, hogy ne legyen "esernyő" hatású, a fejtetôn laposan indul!

 

 

+ 1 tipp: A "tehenészlány "-stílus

Egyértelműen a 2009-es év egyik legtrendibb trendje lesz a tehenészlány-stílus, vagyis hogy a saját hajadból készített hajfonatból lesz "hajpánt", a haj különben szabadon van hagyva, elől is, hátul is.