Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Körömlakk divat 2009 Tavasz- Nyár

2009.05.17

Körömlakk divat 2009 Tavasz- Nyár

Idén télen a vamp volt a sikk: matt, meleg tónusú, nagyon sötét színeket használtunk.

A nyár viszont átadja a helyet a könnyedségnek: a női körmök, mint kis pillangócskák árasztják a boldogságot és a jókedvet. Nézzük, mik a javasolt színek!

Vízpart, napfény, homok, szalmaágy: Ibiza hullámai táncolnak a körmökön! Túlterhelt kezeink színekért, frissességért könyörögnek!
A vezényszó: legyetek VIDÁMAK! A matt a múlté, elő a gyöngyházfény-csillogást! Az arany és ezüst gyöngyház, csillámok és flitterek, vagy a kicsit "füstös", áttetsző színek.

A könnyed tavaszi szellőt, mely az ujjaid között fújdogál, a nyár különleges, édes-kesernyés ízei váltják fel. A déligyümölcsök holdvilágos ínyencsége meghatározza a hangulatodat: kövessétek a narancs-mangó árnyalatait, a viharos rózsaszínét, az acélkékét, a fényben játszó aquaszíneket, a csípős fuksziát. Minden nap egyél öt gyümölcsöt és zöldséget, és ne felejtsd el a körmödre kenni a színüket:)
Körvonaltalan, magas fényű flitteres lakkal hívunk bulizásra. Éljen a glamour, - a Bourjois új nyári kollekciója visszaemeli rangjába a hipernőies műkörmöket, rajtuk sápadt csillogással. Jöjjenek a csillogó púderszínek, az acélos titán, és a fényes olajos árnyalatok… Minden extra effekt nagyon jó, csak a mattot kerüld el! És ne felejtsd el: a körömlakk úgy egészíti ki a megjelenésedet, hogy mégis önmagában egy egész művészi világot prezentál.

VÉGE: a francia manikűrnek, és a természetes színű műkörmök mellett egyre menőbb a természetes köröm! Ha töredezett, meggyötört a körmöd - itt az ideje elkezdeni ápolni! Ne rejtsd el műköröm alá, vagy egy erős festékréteg alá, hanem engedd, hogy fellélegezzen, "rátaláljon önmagára". A műköröm után is kell egy kis pihenés a körömnek, mert a műköröm megnyúzza a körömágyat és a köröm szarulemezkéinek felsőbb rétegeit.

Ugyanígy a francia manikűr is elvesztette régi varázsát. Ne hezitálj excentrikus, elegáns, finom, visszafogott színeket tenni a kezeidre. Ami még fontos, hogy a körömtetoválások és más kiegészítő díszítések (kövek, ékszerek, matricák) végleg eltűnnek. Nem is fogod keresni ezeket a körmösödnél, ígérd meg.

Utóirat:
1. Egy szörflecke és egy jet-skizés között nincs időd körmöt lakkozni? Keresd azokat az egyperces körömlakkokat, amik tényleg csodálatosan szépen, egyenletesen és gyorsan száradnak: amíg eljutsz otthonról a barátnődhöz, már a kocsiban megköt.

2. Az üvegbe szoktak beszáradni a lakkjaid? A legtöbb márka most már kisebb, un. "mini" kiszerelésben is forgalmazza a körömlakkokat. Úgyhogy nincs több kifogás, nincs rá okod, hogy ne csillogj a fejed búbjától a körmöd hegyéig!

És a lábkörmök?
Az a lényeg, hogy ne legyen különböző a lábad és a kezed. Például, hogy ne tegyél bonbon rózsaszín lakkot a lábaidra, mialatt bordós-vörös lakk lángol a kezeden. Legalább egyeztesd össze a végeidet! Amúgy a lábad körmeire felesleges sok réteget kenni, mert a cipő dörzsölődése miatt hamar le fog kopni a vastag lakkréteg. Viszont igyekezz olyan lakkot választani, ami elég olajos és tisztességesen megkeményedik.