Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10 lélekgyógyító szín

2009.05.19
10 lélekgyógyító szín

Gyógyítsd lelkedet színekkel! Színterapeuták és pszichológusok véleménye szerint közérzetünkre, egészségünkre kihatnak a munkakörnyezetünk, otthonunk, ruháink színei.

 

Sárga

A citromsárga, a napsárga napfonatunkra hat, ezáltal kedvező hatást gyakorol idegrendszerünk állapotára. Megbízhatóbbá teszi az ítélőképességet, a szellemi aktivitást nagymértékben növeli, tárgyalások során szellemi aktivitásunk emelkedik és beszédünk tiszta, érthető lesz.
Magabiztos, bátor, vezető egyéniséggel rendelkező emberek kedvenc színe.

Narancssárga

Hízni nem tudó nőtársaim, hizlaló ételek fogyasztása előtt vegyétek körbe magatokat narancssárga színekkel, bújjatok narancs színű pólóba és jó étvágyat kívánunk! Fokozza az étvágyat, növeli az életerőt, elűzi a depressziót, és kíváncsiságot ébreszt. Segíthet a libidó fokozásában, de a párkapcsolatok kialakításánál is előnyös. Egészségügyi problémák, ahol még hatásosnak találták: máj és hasnyálmirigy betegségei, vérszegénység, fogékonyság a fertőzésekre. Lehangolt, pesszimista emberek kerülni szokták.

Türkizkék

Nyugtatja a szívet, csökkenti a lázat, másnaposságra gyógyír, fertőzéseknél általános közérzetjavító. Fokozza a kreativitást, inspiráló hatását, az alkotó munkát végzők jól kihasználhatják. Könnyen megnyíló, mások veséjébe látó emberek kedvenc színe, enyhíti a lelki terheket.

Kék

Torokfájás esetén kék sálat köss a nyakadba, a közérzeted rohamosan javulni fog. Jót fog még tenni, amikor felidegesíted magadat valamin, és ha álmatlanul forgolódsz. Dolgozószobában ne alkalmazd, álmosítani fog, viszont ha nehéz ügyfelekkel tárgyalsz, kifejezetten előnyös hatású. Meditatív hangulatba kerülni tőle nem nehéz, akinek kedvence, megbízható, őszinte és empatikus emberek. Rendszerint nagyon zárkózottak is, hajlamosak élve felboncolni magukat, ha sérelem éri őket. Rendszerint művészi képességekkel is megáldotta őket az anyatermészet, ami egyáltalán nem könnyíti meg a dolgukat, bár önkifejezésük kiváló eszköze lehet, ha le tudják küzdeni kisebbrendűségi érzésüket.

Zöld

Harmonikus, nyugodt természetű emberek színe a zöld, segít a koncentrálásban. Gyógyító intézményekben is feszültségoldó hatása miatt alkalmazzák falak, csempék festésére, szelíden letompítja a tudatot és a lelket. Biztonságérzetet kelt. Természetszerető, egyedüllétet, csendet kedvelő embertársainkon gyakran fogunk zöld holmikat látni. Szívpanaszok esetén és magas vérnyomást okozó nyugtalanság ellen javasolt.

Rózsaszín

Gyöngédség, szeretet és barátságosság a kulcsszava ennek a színnek. Magányosoknak, nehezen megnyílóknak, szeretetre éhezőknek alkalmazása előnyös lehet. Növeli az önbecsülést, a túlzott felelősségvállalástól megóvja az idegrendszert. A szexuális vágyat emeli.

Piros

Kreatív, kezdeményező energiabombák színe a piros. Érzékiséget sugároz, enervált állapotúaknak javasolt energiaszint emelő hatása miatt – túlzottan energikusaknak ellenjavallott, másokból ellenszenvet válthat ki viselője, „túl sok lesz”. A szexuális energiákat intenzíven mozgósítja, alkalmazása meggondolandó, ha nyugodt, egy fotelben, könyv mellett eltöltött estére vágysz. Általános vérkeringést fokozó hatása miatt fázósaknak alkalmas vérpezsdítésre.

Bíborlila

Mély lelki fájdalmak, szorongó természet oldásának kiváló színe, érzelmileg feltölt, együttműködést ösztönző hatású. Barátságot, szívélyességet sugalmaz, meditatív állapotba hoz, védett, ölelő érzést kelt.

Fekete

Komor, hideg, indulatokat felerősítő hatású, lehangolttá tesz, kivételes esetekben alkalmazzuk, lehetőleg kiegészítőkkel, más színekkel kombinálva.

Fehér

Tisztaság, távolságtartás, merevség színe, mindamellett, hogy hivatalos helyeken gyakori az alkalmazása.Kiegészítőkkel, eltérő színekkel érdemes feldobni fehér ruhánkat.