Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Őszi smink

2009.09.13

Őszi smink

Az őszi smink kicsit visszafogottabb inkább a természetes színek jellemzők. A hidegebb idő miatt ne változzon a hangulatod, sminkelj arannyal, használj pirosítót. Tündökölj az ősz színeiben és öltözködj is a sminkedhez hasonlóan!

 

A sminkelést kezdjük az arc alapszínének megadásával! Használjunk minél természetesebb, kicsit borostyán beütésű árnyalatot, anélkül, hogy bármelyik arcvonást kihangsúlyoznánk. Alapozó helyett válasszunk halvány színű púdert, amit ecset segítségével vigyünk fel a járomcsonttól folyamatosan lefelé haladva.  

 

 

A szemek kiemeléséhez használjunk szemceruzát, ami méllyé és intenzívvé varázsolja a tekintetet. Az erős fekete vagy barna vonalat azonban mindig árnyaljuk, hogy sminkünk ne "nehezüljön el". A szemhéjat a csábos hatás érdekében lila, arany vagy zöld árnyalatú festékkel díszítsük! A halvány, arany színű púdert nyugodtan használjuk az arc más részein és a dekoltázson is.

                                                                                                        

A nőiesség és elegancia hangsúlyozásának elmaradhatatlan eszköze a rúzs! Ha nem akarjuk túl erősen kiemelni ajkainkat, akkor nyugodtan használjunk enyhén színes szájfényt. Ellenben, ha azt szeretnénk, hogy sminkünk főszereplője a szánk legyen, akkor használjunk szájkontúrt, de mindig vigyázzunk, hogy a természetes hatás megtartása végett, diszkréten húzzuk vele körbe az ajkakat! Ha a klasszikus rúzs mellett maradunk, válasszunk az arany vagy a piros árnyalatai közül!

                                                                                

A minden részletre igazán adó nő a kezeit se hanyagolja el, pláne most, hogy az egyre hűvösebbre váltó idő veszélyei fenyegetik. Ne felejtsünk elhasználni hidratáló krémet, hogy bőrünk mindig puha és szép legyen! Körömlakkok közül is a már említett őszi árnyalatokat válasszuk: pirosat, vöröset, lilát, aranyat vagy esetleg rózsaszínt!